Het mag dan misschien pas begin maart zijn, iedereen heeft al een klein beetje de lente kriebels te pakken. Met de eerste zonnestraaltjes gaan we massaal naar buiten en kruipen we lekker in onze tuin om deze weer netjes te maken. Plantjes worden gekortwiekt, het gras wordt weer gemaaid, en verouderde tuinaccessoires worden vervangen. Er zijn best veel accessoires waarmee je je tuin kunt opvrolijken. Zo zijn er bijvoorbeeld boedha beelden, molens of grote bloembakken. Maar wist je dat tuinkabouters ook heel leuk zijn om de tuin wat op te vrolijken?

Tuinkabouters, ja, wie kent ze niet? Iedereen is er wel mee opgegroeid want altijd was er wel ergens een tuintje waarin meerdere kabouters stonden. Als kind vind je dat vaak heel aantrekkelijk, het lijken namelijk net sprookjestuinen. De kans is groot dat je je zo’n tuintje nog wel herinnert van vroeger. Kabouters zijn een lange tijd niet echt ‘in’ geweest. Men vond ze te kleurrijk of te druk voor in de tuin. Maar die trend veranderd langzaam weer. Steeds vaker zien we ergens in een voortuin wel weer eens een tuinkabouter opduiken. En hoe leuk is dat eigenlijk!

Winkels spelen hier natuurlijk handig op in. De Action heeft tegenwoordig weer kabouters liggen, maar ook online kun je je hart ophalen. Online shoppen is wellicht nog wel leuker want heb jij ook wel eens een tuinkabouter van meer dan 1 meter hoog gezien? Ze bestaan hoor! En fluitende tuinkabouters of vijverkabouters met vishengels? Als je een stuk of 5 verschillende kabouters koopt en deze decoratief zo her en der in je tuin tussen de plantjes zet, heb je een leuk geheel! Let bij je aankoop even op het materiaal! De tuinkaboutertjes van kunststof gaan het langste mee en hoef je in de winter ook niet in je schuur te zetten. Die zijn namelijk vorstbestendig. De polystone kaboutertjes zijn vaak wat goedkoper. Deze gaan ook vaak iets korter mee.

Comments are closed.